Komt Sinterklaas dit jaar wel naar Maastricht?
 
Sinterklaas komt ook dit jaar naar Maastricht. Het programma zal er echter heel anders uit zien. 
 
Welkomstfeest 
Normaal gesproken organiseren we de dag na de Intocht een groot muzikaal Welkomstfeest voor de Sint. Omdat er dit jaar geen Intocht kan plaatsvinden, zou er een extra groot Welkomstfeest in het M-Theater in het MECC worden georganiseerd. Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het Corona virus is het organiseren van een groot feest niet verstandig. 
 
Bezoek aan de Pakjesboot 
Kinderen van de basisscholen en een flink aantal speciale doelgroepen, bezoeken normaliter elk jaar de Pakjesboot van de Sint. Hier kunnen de kinderen een kijkje nemen in de ‘keuken’ van de Pakjesboot. Zelfs een bezoekje aan de slaapkamer van de Sint is inbegrepen in die rondleiding. Helaas is dat dit jaar allemaal niet mogelijk. 
 
Wat is er wel mogelijk?
Omdat de organiserende stichting – Sinterklaas aan de Maas – dit jaar 10 jaar bestaat ontvangen alle kinderen van de onderbouw van de basisscholen in Maastricht een kleurplaat-poster. Sinterklaas zal de posters die achter het raam worden geplakt beoordelen. De mooiste posters winnen een leuke prijs.

Hopelijk kun je de Sint volgend jaar weer bezoeken op zijn boot. In een normaal jaar doen we nog veel meer, want na de intocht op zaterdag, verwelkomen wij de Sint op zondag met een groot, muzikaal welkomstfeest. Na weken van leuke activiteiten op en rond de Pakjesboot, zwaaien we hem op 6 december weer uit!

Helaas is dat dit jaar allemaal niet mogelijk.

Dit jaar bieden we jullie een aantal online filmpjes en leuke verrassingen aan. Dat de Sint jullie niet vergeet, dat is heel zeker! Je mag ook zeker je schoen zetten…