Sinterklaas aan de Maas afscheidstournee

De stichting Sinterklaas aan de Maas zorgt al 10 jaar voor een bijzondere Meet & Greet op de boot van Sinterklaas voor de kinderen van basisscholen en instellingen in Maastricht. Kinderen uit speciale doelgroepen krijgen zo de kans om het feest van Sinterklaas mee te maken.

Naast deze bijzondere ontmoetingen met de Sint en zijn Pieten zijn er tal van andere activiteiten zoals het traditionele Welkomstfeest op de dag na de Intocht, maar ook speurtochten, workshops, voorleesuurtjes en de inmiddels niet meer weg te denken Uittocht op 6 december zijn activiteiten van deze stichting.

Een enthousiaste groep Pieten samen met de goedheiligman, gastvrouwen, een productieteam en een groep bestuurders zorgt al jaren voor een aantal weken vol plezier en liefdadigheid. Het is echter steeds moeilijker om zo’n uitgebreid programma goed uit te kunnen voeren. Het vinden van voldoende vrijwilligers, het kunnen maken van een sluitende begroting en de onzekerheid over Corona-beperkingen maken het allemaal niet makkelijker. Dit jaar nemen we helaas dan ook als stichting afscheid van Sinterklaas aan de Maas. Dat doen we door nog één keer te schitteren met een Welkomstfeest en met (huis-)bezoeken aan speciale doelgroepen. Met de Uittocht op 6 december nemen we afscheid van de Sint en van de stichting. Sinterklaas komt ook volgend jaar zeker weer naar Maastricht, maar dan niet in de huidige opzet.

Jelle Ummels, voorzitter Stichting Sinterklaas aan de Maas:

“In de afgelopen 10 jaar hebben we meer dan 10.000 mensen, jong en oud, groot en klein een onvergetelijk Sinterklaasmoment gegeven. Mede dankzij tientallen vrijwilligers beleefden we ontroerende en hartverwarmende momenten gedurende de bezoekjes aan de boot en de voorleesuurtjes maar zeker ook tijdens de vele Welkomst- en uittochtfeesten. We zijn iedereen uit de grond van ons hart dankbaar die dit mogelijk hebben gemaakt en het is dan ook met pijn in datzelfde hart dat we dit besluit hebben moeten nemen. Maar we maken er nog 1 schitterend en prachtig Kinderfeest van. Komen jullie dan ook?”

Op de website www.sinterklaasaandemaas.nl maken we op korte termijn het volledige programma bekend. 

Stichting Sinterklaas aan de Maas

www.sinterklaasaandemaas.nl

 

///// Meer informatie: Harold Habets | 06 – 46 204 904 | harold@lafortezza.nl