Niemand valt bij ons buiten de boot!
Stichting Sinterklaas aan de Maas maakt het Sinterklaasfeest mogelijk samen met vele gulle donateurs, enthousiaste sponsoren, Gemeente Maastricht en een ieders betrokkenheid. Op doordeweekse dagen zetten we de deuren van de boot open voor speciale doelgroepen (zoals o.a. Xonar, Radar de Grummelkes, Tyltylschool de Maasgouw, Adelante Zorggroep en Martha Flora) en basisscholen, zodat het Sinterklaasfeest echt iets van ons allemaal is. Niemand mag buiten de boot vallen en dit jaar zijn er zelfs voor het eerst Pieten die gebarentaal spreken.

L1 maakte bijgaande reportage van het bezoek aan de boot van Sinterklaas aan de Maas van zo’n 50 kinderen van het AZC in Maastricht in het kader van het Maatjesproject.

Sinterklaas kan niet wachten om jullie weer te zien.
Eén keer in het jaar is de spanning te snijden aan de Maaspromenade. Vol verwachting kloppen de hartjes van alle kinderen en zelfs ouders en ook opa’s en oma’s zijn een beetje zenuwachtig. Zaterdag 16 november 2019 is het gelukkig weer zover. Pakjesboot 21 zal aanmeren in Maastricht met aan boord niemand minder dan Sinterklaas en ontelbaar veel Pieten. Dit luidt het begin in van een aantal sfeervolle weken rondom Sinterklaas. Uit volle borst zingen we Sinterklaasliedjes mee en probeer maar eens stil te blijven staan met al die muzikale Pieten om je heen.

Welkomstfeest
Sinterklaas heeft nauwelijks tijd om uit te rusten van de bootreis want op zondag 17 november 2019 is hij eregast op zijn muzikale welkomstfeest. Vanwege de verbouwing van Centre Céramique worden Sinterklaas, zijn Pieten en alle bezoekers gastvrij ontvangen bij Brasserie Tapijn. Na afloop van het feest gaat de Sint snel terug naar de Pakjesboot voor de vaartochten die elk weekend plaatsvinden. Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je komen kijken hoe Sinterklaas ver van huis toch een thuis heeft op de Pakjesboot. Je mag op bepaalde tijden een kijkje nemen in bijna alle vertrekken, zèlfs in zijn slaapkamer! Sinterklaas moet wel af en toe zijn ogen even sluiten om voldoende uitgerust te zijn voor zijn werk ‘s nachts als hij schoentjes gaat vullen. 

Pieten Forum
Kijk niet vreemd op als je Sinterklaas ziet wandelen van de Maaspromenade naar Mosae Forum want daar gebeurt ook van alles in het Pieten Forum. Op woensdag, zaterdag en zondag kun je samen met Pieten muziek maken, spelletjes doen en plezier hebben met elkaar. Misschien kun je nog wel een verlanglijstje meegeven aan één van de Pieten. Sinterklaas wil graag dat iedereen langs kan komen dus hier hoef je niets te betalen om mee te doen.

Uittocht
Na weken van leuke activiteiten, veel pepernoten en gezelligheid, komen we nog één keer met Sinterklaas samen op het plein van Mosae Forum. “Het enthousiasme en de blijdschap van de kinderen in Maastricht die mij ieder jaar weer komen uitzwaaien is het grootste cadeau wat ik kan krijgen. Ik ben zo blij met deze traditie”, aldus Sinterklaas. Op vrijdag 6 december 2019 om 17:00 zingen en spreken we Sinterklaas een laatste keer toe voordat de Goedheiligman en zijn Pieten met vele, mooie herinneringen aan de terugreis beginnen.